
ارگاسم در زنان فراتر از یک ارتباط جنسی است
ارگاسم چیست؟
ارگاسم زنان بطور كلی در متون تخصصی به اینصورت تعریف ميشود , انقباض شدید ماهیچه ای در طی روابط جنسی كه بهمراه تغيير در بعضی علامتها بدنی مثل تغيير در ضربان قلب , تغيير در فشار خون و تغيير در عمق و نرخ تنفس میباشد . برخی ديگر ازمحققان در تعریف ( ارگاسم ( تلاش دارند جنسیت را مجزا كنند و آنرا اینگونه تعریف می كنند :
ارگاسم عبارتست از نقطع ی عطف لذت جنسی و رها شدن تنش های جنسی .
ارگاسم در مردان با حس ذهني غیر قابل اجتناب بودن انزال آغاز شده و با بروز انزال پایان مییابد . البته ارگاسم در زنان با انقباض مجرای واژینال همراه است ; تغييرات دیگری در ارگاسم زنان , چون حركات غیر ارادی و ارادی عضلانی , زیاد شدن فشار خون و افزایش تعداد ضربان قلب هم دراین مرحله روی ميدهد .
ارگاسم در زنان به دو گونه است :
اینک بحث ارگاسم تبدیل به یك قضیه پیچیده در زناشویی شدهاست . بعضا معتقد میباشند ارگاسم در زنان دو شكل دارد :
ارگاسم به دو صورت ارگاسم كلوتیرال و ارگاسم واژینال است .
معنای ارگاسم واژینال موضوعی است كه نخستین بار به وسیله زیگموند فروید مطرح شد .
وی معتقد بود كه ارگاسم كلوتیرال پدیده ای خاص زمان نوجوانی و مصادف با رسيدن به سن بلوغ است البته در زنان بالغ این ارگاسم كلیتورال به ارگاسم واژینال تبدیل میگردد یعنی ارگاسمی كه سوای تحریك ناحیه كلیتوریس صورت ميدهد .
در حالیكه فروید در باب اظهاراتش هیچ علت و مدرك علمی نداشت اما این نظریه قابل تامل بوده و در افکار زنان , اثرات خاص خود را نهاده بود .
بسياري از زنان زمانی که از تماس زناشویی واژینال به مرحله ارگاسم نمی رسیدند حس نقص و كمبود می كردند چرا كه مطابق با نظریه فروید صرفا راه به ارگاسم رسيدن از طريق رابطه ها زناشویی كلاسیكی است كه با همسرش دارد و این نحوه فكر سبب ساز ميشد كه زوجین براي ساخت تغيير در كیفیت و كمیت رابطه زناشویی خود تلاشي به خرج ندهند . این در حالی است كه بسياري از زنان فقط می توانند از طريق ایجاد تحریكات ناحیه كلیتوریس در موقع ارتباط زناشویی به ارگاسم برسند .
از سمت ديگر در سال 1966مسترز و جانسون در زمينه سطح های تحریك جنسی , تحقیقاتی را انجام دادند كه این تحقيقات بر روی زنان و مردان ( توامان ) صورت گرفت . هرچند كه چندین سال پیش , كینزی تلاش کرده بود مرحله های فیزیولوژیك پیشین و بعد از ارگاسم را مورد بررسی قرار دهد ( این فرآیند عبارت بودند از : مرحله پیدایش انگیزش , پلاتو , ارگاسم و مرحله فرو نشینی ) .
مسترز و جانسون در طی مطالعات خود مشاهده كردند كه مرحله ارگاسم قادر است شامل ارگاسم كلیتورال و یا ارگاسم واژینال باشد .
همچنين پژوهشهای دیگری در همین زمينه نشان بخشید كه بافت حوزه كلیتورال به میزان قابل توجهی به داخل منطقه واژینال ادامه پیدا كرده است . این مطالعات این مسئله را به اثبات رساند كه دربین ارگاسم واژینال و كلیتورال تفاوتی وجود نداشته و آن ها دو فاز متفاوت از هم نیستند .
براین اساس ارگاسم به اینصورت است که برخی از زنان با تحریك حوزه كلیتوریس و بعضی ديگر با تحریك منطقه واژینال به سطح ارگاسم می رسند .
اما در هر حال ارگاسم در هر دو مجموعه این بانوان یك مضمون دارد . چه بسا برخی معتقد می باشند این رابطه بین ناحیه واژینال و كلیتورال منجر شده كه ناحیه كلیتورال پایه ای براي ارگاسم زنان به شمار آید . همچنين یكی از حساس ترين پژوهشهایی كه درین زمينه بوسیله دكتر هلن كانل انجام شده عنوان می كند كه ارتباط داخلی كه بین كلیتوریس و واژینال موجود هست , منشأ احساس ارگاسمی است كه بانوان آنرا در طی رابطه ها زناشویی احساس می كنند .
با این تصور كه در اثر نزدیکی در رابطه جنسی , مرحله داخلی بافت كلیتوریس تحریك شود . این پژوهشگر معتقد است كه دیواره واژن همان كلیتوریس است . در ضمن در بعضا از زنان حیطه كلیتوریس بزرگ تر بوده و بدین ترتیب شدت تحریك این مجموعه از زنان بایستی شدید تر از دیگرافراد باشد یعنی این گروه از زنان احتیاج دارند تا در موقع ارتباط زناشویی با همسرشان , براي رسيدن به مرحله ارگاسم بیش تر مورد تحریك قرار گیرند . این در حالی است كه زنانی با بافت طبيعي و معمولی نیازی به تحریكات شدید تر و اضافه ندارند . آشنایی این مسئله در بهبود كیفیت رابطه ها زناشویی در زوجین كمك شایان توجهی خواهد كرد .
مدت زمان ارگاسم در زنان :
ارگاسم در زنان طی یک پروسه اوج گیری و یک روند تخلیه صورت میگیرد , به شکلی که مدت زمان خاصی را نمیتوان براي رسيدن به آن مشخص کرد . مدت زمان رسيدن زنان به ارگاسم از ده تا بیست دقیقه بین افراد گوناگون متغیر میباشد . تماماً این عمل با جمع شدگی عضلات همراه می باشد .
تخمین زده ميشود كه بطور كلی ارگاسم در زنان حدود بیست ثانیه به طول می انجامد .
تفاوت در ميزان يا شكل ارگاسم :
همانگونه كه در قسمت قبلی بیان شد ارگاسم حاصل انقباض هایی غیر ارادی در عضلات میباشد كه این انقباض ها در زنان در یك سوم بیرونی واژن و در مردان در ماهیچه های لگنچه انجام می شود .
ارگاسم در خنم ها به شکلهای متمایز صورت میگیرد زنان تجربه ی ارگاسم خود را به شكل های متمایز ابلاغ می كنند , بعضا ميگويند كه ارگاسم نظیر یك عطسه بزرگ هست و برخی نیز آنرا مثل صعود به یك قله ی مرتفع بیان می كنند .
در حین اُرگاسم در مغز چه اتفاقي ميافتد؟
بعضا ها ارگاسم را فقط در اندامهای جنسی خود و برخی ديگر در دیگر اعضای بدنشان حس مینمایند . زمانی که زنان به ارگاسم می رسند , تن آنان کمی به هم جمع شده و ماهیچه هایشان جنب و جوش پیدا می كند . همچنين ماهیچه های دیواره ی واژن بهمراه ماهیچه های لگنچه و مخرج با ریتم منظمی انقباض یافته میشوند . خلاف مردان كه بعداز ارگاسم , رغبت جنسی آنها دقایقی كاهش یافته و نعوظ آنها كاهش مییابد , وقتی كه زنان وارد مرحله ی ارامش شده و انقباض ماهیچه ها در آنها كاهش مییابد , آنها میتوانند سریع و دوباره به سطح تداوم لذت برگشته و امیزش دوباره را از همانجا آغاز کنند .
بسياري از زوجین تصور می كنند كه ارگاسم در بانوان مانند مردان به هنگام ورود بهوجود میاید و نیازی به تحریك كلیتوریس نیست . به همین دلیل مشهود است كه بسياري از زنان در امیزش های خود به ارگاسم نمیرسند و چه بسا ارگاسم را با ديگر حالات چرخه ی واكنش جنسی , به ویژه دوام لذت , اشتباه میگیرند . اما می بایست ذکر کرد كه اندام اصلی ارگاسمی زنان كلیتوریس است و معمولاً زنان از تحریك های مهبلی به ارگاسم نمیرسند .
زنان می بایست به ارگاسم رسیدن را یاد بگیرند :
ارگاسم یـک عکس العمل طبيعي جنسی است که تا کنون بصورت معمایی سربسته باقیمانده است . به نقطع ی عطف نرسیدن در حین فعالیت جنسی میتواند سرمنشا مشکلات فراوانی باشد . اثبات شده که ریشه بسياري از مشکلات زناشویی در این مسأله است .
ارگاسماز فرآیند پیچیده تری نسبت به مردان برخوردار است و به همین علت زمانی بیش تر می برد تا زنان به ارگاسم رسد .
ارگاسم دارای یک فرآیند براي تخلیه است به طوریکه زمان خاصی براي بوجود آمدن آن نمی توان مشخص کرد . حدود 10 درصد از زنان به ارگاسم نمی رسند یا این که ارگاسم آن ها از طريق استمنا است یادگیری به ارگاسم رسيدن زنان به یک امر مهم و لازم براي بقای زندگی زناشویی تبدیل شدهاست .
زن و شوهر با کسب مهارت می بایست بدانند که چطور میتوانند به ارگاسم مناسب برسند . که درین میان مردان وظیفه سنگین تری دارند و می بایست با کسب مهارت در به ارگاسم رسيدن و لذت جنسی به همسرشان یاری نمایند و همچنين همسر نسبت به شوهر این وظیفه را انجام دهد . ارگاسم در مردان صرفاً با تحریکات بدنی و تماس تولید می شود . در حالی کهاین پدیده در خانمها مضاعف پیچیده تر بوده و تا حد بسیار زیادی به موقعیت روحی و ارتباط عاطفی دو طرف وابسته است .
به ارگاسم نرسیدن میتواند به دلیل بی علاقگی , استرس و وضعیت روحی نامطلوب و نزدیکی به روش اشتباه باشد و بعلاوه براي بعضی خانمها این الزام وجود ندارد که با هر قربت الزاماً به ارگاسم رسد .