
چطور ارتباط بهتری با مادرشوهر داشته باشیم؟
چشم پوشیدن هایی که ارامش روحی می آورد
با تمام محافظت هایی که در جهت دلبری کردن از خانواده همسر و مادر شوهر به وجود میآوریم , باز نیز شرایطی پیش میآید که ما در آن شرایط دچار مشکل می شویم . درین حالت در آغاز بهتر است مسأله را به روشنی برای خود باز کنیم . به صورت کاملاً منطقی ببینیم که نقص اصلی من با آنها در چه می باشد .
بعد از آن به جای این که مشکل را تنها از زاویه دید خود ببینیم از نگاه مادرشوهر یا خواهرشوهر به آن بیندیشیم . حال مسئله را دوباره بررسی میکنیم . ببینیم مسأله چه قدر برایمان حساس است .
گهگاه وقت ها احتیاج است از بعضا مشکلات و ناراحتی های گذشت . چشم پوشی از خطاهای دیگران , ارامش روحی و ذهنی زيادي را برای ما به ارمغان میآورد . اما چنانچه نقص را حقیقتا جدّي تلقی میکنید بهتر است آنرا با همسرتان در میان گذاشته و راهکار های مختلفی را برای برطرف کردن آن در نظر بگیرید .
با مادر شوهر ارتباطی سرشار از احترام برقرار فرمائید
اگرچه بسياري از مادران به دخترانشان اموزش میدهند که« مادر شوهر نیز مانند مادر است» , با کمال احترام من نمی توانم این داستان را بپذیرم . براین اساس به مراجعینم سفارش میکنم هیچگاه از خاطر نبرند که بایستی به مادر شوهر بیش از مادر خود احترام بگذارند .
ممکن است شما یک روز خسته و کسل باشید , در شرایطیکه در چنین حالتی به خانه ی مادر خود بروید , احتمالاً دراز بکشید یا این که حتی بخوابید , اما فکر کنید همین رفتار را در منزل ی مادر شوهر داشته باشید . موجی از مشکلات بوجود خواهد آمد . بهتر است حریم ها را حفظ نمائید و بیشتراز صمیمت به احترام در رابطه اهمیت دهید
متعهد و مسئوليت پذير باشید
فکر کنید وقتی که مادر خودتان مریض است , چه قدر برای دلجويي از او وقت میگذارید . برای خانواده شوهرتان و مخصوصا مادرش هم چنین باشید و عروس عالی و دوست داشتنی باشید . اما در حدی که پس از ازدواج تعهد شما نسبت به خانواده خودتان کم تر شده , اعتدال را رعایت فرمائید . یادتان نرود که مادر شوهرتان , عزیزترین شخص زندگی شما یعنی همسرتان را با خون دل پرورش داده است .
قضاوت نکردن از قبل
متأسفانه در بسياري از خانواده ها , تصویرهای ذهنی , بحث ها و صحبت های اشتباه در زمینهی خانواده همسر به ویژه مادرشوهر موجود هست که از همان کودکی در ذهن دختر و پسرها حک می شود .
این تصورات نادرست از قبل باعث می شود که پیش از آغاز زندگی مشترک , در زمینه ی مادرشوهر و خواهرشوهر , قضاوت شتابزده ای صورت گیرد و سود چنين تصوراتی جز فضای کینه و کدورت میان عروس و خانواده شوهر نخواهد بود .
افکار ناکارآمد را دور بریزید
با در لحاظ گرفتن سه عنصر صمیمیت , دوست داشتن و تعهد , یک رابطه عالی با مادرشوهرتان طرح ریزی نمایید . فکرهای بد , قدرت تشخیص درست را از شما میگیرد و تصمیم گیری برایتان دشوار می شود .
رابطه صمیمانه داشته باشید
در صورتیکه خانواده همسرتان به خصوص مادرش این اطمینان را داشته باشد که پسرشان با خانواده ای محترم و صمیمی وصلت نموده است , پیوندهای عاطفی و محبّت در آنان تقویت می شود . البته اگر شما از ابراز محبّت کناره گیری نمائید , حس صمیمیت میان شما مخدوش می شود .
بیان خواسته ها به صورت غیرمستقیم
قرار نیست با خانواده ها مقابله فرمایید . پس در حالتیکه صحبتی دارید با محبّت تمام آنرا به همسرتان بگویید و اجازه بدهید او مشکل را حل نماید . در بعضی موارد نیز باید سکوت فرمائید ; مثلا وقتی که اختلافی فی مابین اعضای خانواده همسرتان رخ داده است .
جملاتی که هرگز نباید به مادرشوهر گفت
– هر وقت خواستید بیایید قدمتون رو چشم ماست . همیشه رو کمک ما حساب نمایید .
– من نظر شمارا نخواستم .
– چرا به پسرت یاد ندادی . . .
– من خانواده خودم راحت ترم .
– امیدوارم کمد لباس هایتان به من رسد .
– ما خيلي سرمان شلوغ است و زمانی برای دیدن شما نداریم .
– می شود بجای من با دخترت صحبت کنی؟
– فکر نکنید مدام میتوانید بچه ها را ببینید .