
زندگی کلیه ما در رابطه با بشر های ديگر مفهوم می شود ; در واقع ما در مسیر معاش نیازمند برقراری ارتباط و رابطه با اطرافیانمان هستیم . کودک ها همانند آب نهرهای رشته رشته , مدام نمی توانند غیر وابسته و جدا باقی بمانند , بدون چاره روزی می بایست به دریای جامعه وارد شوند , روشن است مراقبت موجودیت درمقابل امواج پرخروش اجتماع , نیاز به مهارت های اجتماعی حاذق دارااست و این در حالیست که بسياري از پدر و مادر چه بسا کم ترین مجال را به خردسال ها خویش نمی دهند تا آنها فرصت این را داشته باشند که اذهان و احساسات خویش را نشان دهند .
اکثر اوقات پدر و مادر از کودکانشان توقع دارا هستند که آن هاساکت و آهسته باشند و تسلیم منظور های آنها شوند ; مخصوصا زمانیکه بیرون از خانه همراه آنها می باشند و این توقع , دستکم تا بیست سالگی فرزند ادامه دارااست و بعداز این سن منتظرند که حصارها شکسته شود و فرزندشان رابطه اجتماعی سلامتی با سایرین برقرار کند!
فرزند پروری یکی گرفتاری ها و تکالیفی است که بر عهده پدر و مادر گذارده شدهاست از این جهت داشتن فرزند اجتماعیبرای پدر و مادر یک نقطه قوت , مزیت و چه بسا گونه تحلیل فرزندان به حساب آورده می شود .
خوشبختانه طی تعدادی سال قبل این زمینه برای بابا و مادرهای برنا بیش تر از پیش اهمیت یافته است و بسياري از آنها درصدد یافتن روش هایی برای تقویت مهارت های اجتماعی فرزندانشان میباشند .
روشهایی برای تربیت اجتماعی کودک ها
برای کودکتان قصه بخوانید
قصه هایی که درهنگام خواب برای فرزندتان تعریف میکنید , کاملاً در یاد آنان حک می شود ; بنابراین می توانید بسياري از درس های اخلاقی و اجتماعی را در قالب داستان و قصه به او یادگرفتن دهید . گهگاه از وی بخواهید برای شما قصه بگوید ; زیرا این فعالیت , موجب بالا رفتن خودباوری و مهارت های اجتماعی وی می شود .
تربیت اجتماعی خردسال ها , راهکارهایی برای تربیت اجتماعی بچه , راههای تربیت اجتماعی کودک ها
درسهای اخلاقی و اجتماعی را می توان در قالب قصه به نوباوه فراگیری بخشید
برای فرزندانتان وقت بگذارید
کودک ها بسياري از رفتارها را از اولیه مدرس هایشان که به عبارتی بابا و مادرشان میباشند , تقلید می نمایند ; در سود وجود یک ارتباط صمیمی در میان آنان شایسته ترین دسته فراگیری مهارت های اجتماعی بهاین شکوفه های معاش است ; برای مثال زمانی که مادری در درحال حاضر پوشاندن لباسهای کودک خردسال خویش است , بایستی به او توضیح دهد که چه کاری انجام میدهد ; در واقع پدر و مادر بایستی تا جایی که برایشان میسر است , با خردسال ها خویش کلام نمایند .
تربیت اجتماعی نوپا با بازی کردن :
خردسالان روش های بازی کردن با نوباوه های ديگر را فقط از طريق بازي بدست میاورند . نوباوه با قرار تصاحب کردن در فضایی که نوباوه دیگری موجود هست مراحل یاد گرفتن را استارت می نماید . خردسالان یکدیگر را موقع بازی تحت حیث میگیرند و در فیض به همدیگر میآموزند چطور میتوانند از بازي کردن لذت بیشتری ببرند . وقتی که طفل شخصیتی خجالتی دارااست خوب تر است صرفا با یک بچه و در فضایی آهسته بازي نماید و در فیض در گیر واهمه نمیشود . اما درصورتیکه که از شخصیتی اجتماعی برخوردار باشد حضور بین تعداد بیشتری از خردسالان تأثير آموزشی بهتری دارااست .
نمایش دادن کردار درست : در حیث داشته باشید نوپا ها از روش بازدید آنچه که والدینشان انجام میدهند , آموزش میبینند . مثلا داشتن رفتارهای مودبانه و امداد به هم سایه ها به نوپا نشان میدهد چطور این رفتارها به استمرار ارتباط اجتماعی امداد می نماید . در صورتی دوست دارید کودکتان در برخورد با سایرافراد اعتمادبهنفس داشته باشد , این عمل را به وی نشان دهید .
رابطه داشتن با دوستان عزیز خانوادگی
چنانچه دوستان خوب زيادي دارید و با آنها رفت وآمد میکنید , فرزندتان نیز بخت بیشتری برای برقراری رابطه با نوباوه ها یا این که بزرگسالان ديگر خواهد داشت و همچنين روش استارت کردن رابطه را از شما تقلید خواهد کرد ; پس بخاطر فرزندتان نیز که شدهاست , همین درحال حاضر گوشی تلفن را بردارید و از اوضاع یکیاز عزیزان کهن تان که برهه زمانی ها است با وی ارتباط ندارید , مطلع گردید .
به خردسال ها اقتدار بدهید
کودکان برای رویش و وصال به بلوغ به ارتباطی مؤثر با پدر و مادر خود احتیاج داراهستند که لازمه آن شنیده شدن آن ها است . متأسفانه اکثر اوقات ارتباطات فی مابین پدر و مادر و فرزندان حول انتقاد کردن و اوضاع و احوال می بایست و نبایدها به آنان است . اما این اصلی است که درخصوص مسئله های متفاوت و مشاجره برانگیز با فرزندتان به اعلامکرد و گو بپردازید البته برای به دست آوردن شایسته ترین فیض در یک محیط امن محبت آمیز و سوای تنش به ذکر کرد و گو بپردازید .
فرزندتان دوست داراست کنار تابع بودن به رسمی که برایش حال و روز کرده اید , به وی در قضیه هایی یگانه توان و اختیار انجام بعضی از شغل های مد نظر اش را نیز بدهید . خردسال ها دوست داراهستند احساسات و منظور هایشان از لحاظ شما کلیدی عنوان شود .